1. Абсент, Швейцарія
Справжній вироблений за старовинними технологіями Абсент можна придбати тільки в Швейцарії. Хоча, звичайно, зараз він вже не такий міцний. Так само варто звернути увагу на національний Кірш – вишневий бренді, і Appenzeller – настоянка на травах, рецепт якої ніхто не знає, а в складі значаться «алкоголь, різні сорти цукру, французький бренді, десертні вина, карамель». Міцність 55 ° – 85 °.

2. Jinmen gaolang, Тайвань
Білий лікер, вироблений з хлібних злаків. Зберігає м’який солодкуватий смак в будь-яких коктейлях. Міцність 20 °

3. Ром, Куба
Ром на Кубі ділиться на білий, золотий, темний і витриманий. Чим темніше напій, тим більше витримка рому. Витриманим вважається напій, що простояв в бочці 5 і більше років. Купувати краще всього Guayabita del Pinar – це ром з додаванням плодів гуави, які можна знайти на дні пляшки. Ром на гуаві буває сухий і солодкий. Останній відрізняється меншою міцністю – всього 30 °.

4. Саке, Японія
За своїми якостями нагадує пиво, а зовсім не горілку або рисове вино, як часто прийнято говорити. Саке завжди п’ють неквапливо, маленькими ковтками, іноді підігрітим. Міцність 14 ° – 20 °.

5. Вино Шаосін, Китай
Одним з найстаріших алкогольних напоїв в Китаї вважається вино Shaoxing jiu. Як і кілька сотень років тому, воно виробляється з особливого клейкого рису і має вельми специфічний смак. Пити його прийнято підігрітим, потягуючи з чашки дрібними ковтками. Купувати його рекомендуємо саме на заводі провінції Шаосін, інакше ви ризикуєте придбати підробку. Міцність 12 °.

6. Домашнє Віскі, Ірландія
Головним напоєм Ірландії є віскі, але не поспішайте купувати знаменитий «Джеймісон». Краще поїдьте в провінцію і відшукайте там домашній віскі «Midleton». Це суміш віскі і домашнього мускатного лікеру. Напої змішують і настоюють протягом місяця. Знайти «Midleton» можна виключно на базарах. Міцність 40 ° -45 °.

7. Tanqueray No. Ten, Англія.
Це міцний джин на основі цільних добірних фруктів і кращих рослин, які збираються вручну (грейпфрут, апельсин, лайм, ялівець і ромашка). В Англії його п’ють в чистому вигляді. Міцність 36 ° – 57 °.

8. Арак, Балі
Арак виготовляють з молока, рису, винограду і соку пальми. Але головне це ефірна олія анісового насіння, яке і надає напою білосніжно-молочного кольору. За смаком місцевий арак нагадує щось середнє між ромами і віскі. Закушувати арак рекомендується сиром, горіхами або оливками. Міцність 30 °

9. Лімончелло, Італія
Так званий сонячний лікер готується з певного сорту лимонів – Сорренто, що ростуть на узбережжі Амальфі. Його можна змішувати з мінеральною водою або ігристим вином. Пити потрібно виключно охолодженим. Міцність 38 °

10. Піско, Перу.
Це виноградна горілка з мускатних сортів винограду. Напій має солодкий смак і має приємні деревні ноти. Кажуть, важкого похмілля після піско не буває – скільки не випий. Міцність 35 °.

11. Замір, Еквадор
Напій з цукрової тростини пробирає так, що після пари ковтків п’яніють навіть волосся на голові. Готується з зерен кмину, анісу і кукурудзи. Міцність 60 °.

12. Варага, Уганда
Національний напій Варага виходить при перегоні бананового вина. До складу крім бананів входять просо, цукровий очерет, маніока. Міцність 40 °

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *