Прийшла пора для глінтвейну, який зігріє не тільки тіло, але й душу, створить особливу атмосферу і затишок.

Глінтвейн у перекладі з німецької означає «гаряче, палаюче вино». Цей напій зазвичай готують з червоного вина з додаванням прянощів, цукру, гвоздики і кориці. У глінтвейн іноді додають коньяк, ром, лікер або лимон, але в невеликій кількості – тільки для аромату.

Важливо:

1. Найголовніше – глінтвейн у жодному разі не повинен закипати. Температура повинна бути близько 70 градусів. Нагрівати вино слід у вогнетривкому посуді, виключаючи металевий, до тих пір, поки не перестане утворюватися біла піна.

2. Найбільш підходяще вино для глінтвейну – Кагор, Хванчкара, Кіндзмарауллі або Каберне. Найкраще підходять сухі червоні вина.

3. Глінтвейн п’ється гарячим з високих і бажано прозорих склянок.

А тепер кращі рецепти глінтвейну.

1. Зимовий глінтвейн

Інгредієнти:

– червоне вино – 75 мл
– настій міцного чаю – 100 мл
– цукор – за смаком
– гвоздика і кориця – за смаком

Приготування:

В емальований посуд налити вино, чай, цукор, корицю і гвоздику, нагріти напій і дати якийсь час настоятися. Знову злегка підігріти, якщо глінтвейн охолов, а потім подавати.

2. Апельсиновий глінтвейн

Інгредієнти:

– червоне вино – 750 мл
– апельсиновий сік – 500 мл
– палички кориці – 2 шт.
– коричневий цукор -125 г
– апельсин – 1 шт.

Приготування:

1. Зрізати з апельсина цедру, подрібнити її. Апельсин розібрати на дольки.
2. У великій каструлі змішати вино і свіжовичавлений апельсиновий сік. Додати цукор, палички кориці, апельсин і його цедру.
3. Каструлю відправити на помірний вогонь і помішувати до розчинення цукру. Не доводячи до кипіння, тримати на слабкому вогні 10-15 хвилин.
4. Розлити в чашки чи подавати гарячим.

3. Яблучний глінтвейн із куантро та анісом

Інгредієнти:

– червоне вино – 750 мл
– сік яблучний -1 л
– лимон – 1 шт.
– цукор – 2/3 склянки
– палички кориці – 1 шт.
– аніс (бадьян) – 2 шт.
– лікер Куантро – 4 ст. ложки
– яблука – 3 шт.
– журавлина – 100 г

Приготування:

1. У каструлі змішати вино і свіжовичавлений яблучний сік. Додати цукор, паличку кориці (розламану на кілька частин), аніс, лікер, журавлину (свіжу або заморожену), нарізаний скибочками лимон і яблука, нарізані соломкою.
2. Помішуючи, довести суміш до кипіння, але не кип’ятити. Прогріти хвилин 10.
3. Подавати гарячим разом з ягодами і фруктами.

4. Глінтвейн з медом та імбиром

Інгредієнти:

– вино червоне – 750 мл
– вода – 750 мл
– апельсини – 2 шт.
– яблука – 2 шт.
– гвоздика, кориця – за смаком
– горіх мускатний – за смаком
– аніс, кардамон – за смаком
– чорний чай – щіпка
– каркаде – щіпка
– імбир – за смаком

Приготування:

1. У великій каструлі довести до кипіння воду, додати спеції і чай.
2. Відправити сюди ж нарізані яблука та апельсини, а також вино. Не доводячи до кипіння, зняти з вогню і подавати в прозорих чашках.

5. Глінтвейн по-болгарськи

Інгредієнти:

– вино червоне – 750 мл
– цукор – 200 г
– яблука – 200 г
– перець чорний горошком – 30 шт.
– лимон – 1 шт.
– гвоздика – 10 шт.
– кориця – 20 г

Приготування:

1. Суміш цукру, вина, прянощів і нарізаних кубиками яблук довести практично до кипіння, зняти з вогню і дати настоятися 10-15 хвилин.
2. Глінтвейн процідити, розлити по чашках, у кожну поклавши по шматочку лимона і по кілька кубиків яблук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *